top of page
Søk
  • Helhetsgården Helse

Tennisalbue / Lateral epikondylitt

Hva er tennisalbue?

Tennisalbue også kalt lateral epikondylitt er en smertetilstand på utside av albuen. Årsaken kommer ofte av ensidig repetativ overbelastning av senefester som festes rundt albueleddet. Pasient opplever ofte smerte på utside av albue og funksjonsnedsettelse rundt albue, håndledd og håndledd. Det er typisk at smertene kan komme og gå over lengre tid, relatert til bruk og belastning av arm/hånd.

Diagnose av tennisalbue:

Kiropraktoren din vil sette en diagnose basert på anamnese (sykdomshistorikk og sykdomsforløp) samt klinisk undersøkelse. Videre bildediagnostikk som ultralydundersøkelse (les mer om ultralyd HER) eller MR vil i noen tilfeller være fornuftig.


Anatomi av underarm viser hvor pasient ofte har vondt

Behandling av tennisalbue:

Trykkbølgebehandling hos pasient med tennisalbue

Behandling av tennisalbue blir tilpasset hver enkelt pasient og alvorlighetsgrad av smertene. Som et generelt råd er det i første omgang anbefalt med hvile, avslutte aktivitet og hjemmeøvelser (strekkeøvelser). Et treningsprogram som har vist gode resultater blant pasienter med tennisalbue er «heavy slow resistance» eller tung langsom motstand. Det er viktig med progresjon hvor man starter lett og øker belastningen gradvis. Din kiropraktor eller fysioterapeut bruker også ofte trykkbølgebehandling (les mer om trykkbølgebehandling HER) som en del av behandlingsforløp, noe som har god evidens på behandling av tennisalbue . I noen tilfeller kan kortisoninjeksjon være et alternativ, selv om det er tvilsom effekt på lang sikt. Dette blir da bli vurdert i samråd mellom kiropraktor og fastlege.
Om plagene vedvarer uten bedring av overnevnt behandling kan det være aktuelt å vurdere en mindre operasjon, dette er meget sjeldent og vil alltid bli vurdert som en siste utvei.


Har du spørsmål vedrørede tennisalbue?

Ring oss på tlf: 69 92 00 07

Timebestilling trykk her.

158 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page