top of page
Søk
  • Helhetsgården Helse

Slimposebetennelse (Bursitt)

En tilstand som kan gi langvarige smerter, begrense funksjon og påvirke nattesøvn. Ofte feiltolket som "senebetennelse".

Bursitt er betennelse i en slimpose (bursa). Slimposer er små hulrom som er fylt med en liten mengde væske, som tjener som smøremiddel og støtdemper mellom viktig vev i kroppen.


Bursitt får man oftest i skulder, albue og kne men kan også oppstå i fot, ankel og hofte.

Ved bursitt kan overproduksjon av væske i slimposen føre til smerter og hevelse. En betent slimpose kan bli svært vonde ved bevegelse eller når man sover om natten. Ofte blir de feiltolket som en "senebetennelse".

I noen tilfeller kan en slimposebetennelse skyldes overbelastning, skade på sene eller være en underliggende tegn til en annen skade i området. I mange tilfeller må det suppleres med individuelle og skreddersydde øvelser som kan fungere forebyggende mot fremtidig tilbakefall. Ved akuttbehandling vil slimposebetennelser behandles mest effektivt med ultralydveiledet injeksjon og tilpasset aktivitet.

Hvordan vet man at man har en slimposebetennelse og ikke senebetennelse? Slimposebetennelser bekreftes med en ultralydundersøkelse og diagnosen blir satt umiddelbart under undersøkelsen. Men som pasient kan det være vanskelig å skille mellom senebetennelse og slimposebetennelse ettersom strukturene ligger helt inntil hverandre i kroppen våres. Derfor er det vanskelig å skille mellom smerter fra slimpose eller sene ved en klinisk undersøkelse alene. Ultralyd er foretrukket ved vurdering av slimposer enn MR. MR skal vi bruke dersom det mistenkes alvorlig skade eller ønsker vurdering for kirurgisk inngrep.


Ved Helhetsgården Helse er det Michael D. Parham som utfører ultralydundersøkelser og ultralydveiledet injeksjoner. Du må først undersøkes og vurderes medisinsk før vi setter i gang ultralydveiledet kortisonbehandling og det sendes det en epikrise til din fastlege. Medisinsk ansvarlig: Dr. L H. Fosse. TIMEBESTILLING: Ønsker du en time til vurdering kan det bestilles via vår online booking : KLIKK HER. Velg "førstegangskonsultasjon" eller "ultralydundersøkelse".

Forfatter: Michael D. Parham Kiropraktor BSc MSc, MNKF MSK Ultralyddiagnostikk PG. Dip. Injeksjonsbehandling (Society of musculoskeletal medicine)

270 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page