top of page
Søk
  • Helhetsgården Helse

Smerter under graviditeten

Oppdatert: 23. jan. 2023

I løpet av en graviditet så går kroppen gjennom store forandringer. Disse forandringene fører til at kroppen får en ny fasong som gjør at du er helt avhengig av at ryggsøylen og bekkenet fungerer på sitt beste. De vanligste muskel- og skjelettplagene gravide søker hjelp for er: - bekkenløsning - bekkenlåsning - bryst- og pustevansker - ryggsmerter - hoftesmerter - symfysesmerter - smerter mellom skulderbladene og nakken - hodepine - smerter i lysken - smerter i halebeinet - vond arm eller håndledd - isjiassmerter
Når bør du oppsøke hjelp? Smerter under graviditeten er ikke uvanlig, men smerter er også et tegn på at noe kan være galt. Det er kroppens måte å si ifra på. Oppsøk hjelp dersom du har høy smerteintensitet eller repeterende smerte i samme område. I mange tilfeller er det kun små endringer som skal til for å forbedre smertene. Det kan være en kombinasjon av behandling, øvelser du kan gjøre hjemme og små endringer i hverdagen.

Hvordan kan vi som Kiropraktorer hjelpe deg som er gravid? Under svangerskapet skjer det hormonelle og strukturelle forandringer ettersom magen blir større og fosteret vokser. Dette kan øke belastningen på ryggsøylen og bekkenet og dermed føre til nedsatt funksjon i leddene. Som Kiropraktorer bruker vi forskjellige verktøy for å gjenopprette normal leddmobilitet og redusere muskelspenninger. Kiropraktorens rolle er å optimalisere funksjon i bekken og ryggsøyle. Vi behandler forandringene som følge av din voksende mage og gjør det uten bruk av medisiner og store inngrep. Siden gravide har større mage enn folk flest, sørger Kiropraktoren for at dette blir tilpasset under behandlingen. Det finnes spesifikke teknikker som unngår at du ligger på magen over lengre tid og sørger for at du og ditt ufødte barn er komfortable under hele behandlingen.

Dersom vi finner tydelig klinisk grunnlag for oppstart av oppfølging under graviditeten vil vi sette opp dette for deg. Du vil få en gjennomgang av viktig informasjon og hvordan du skal tilrettelegge hverdagen din som gravid. Det vil også bli laget et rehabiliteringsprogram med treningsøvelser som du skal følge opp før og etter fødselen.

Hva koster behandlingen?

Konsultasjonstime/diagnostisering: 810,- Oppfølgende behandling: 480,- Ved slutten av et behandlingsforløp vil vi sende epikrise/rapport til fastlegen og jordmor, uten kostnad. Det er forventet 1-4 uker mellom behandlingene. Dette varier på bakgrunn av hvilket trimester du er i, diagnose og smerteintensitet. Antall behandlinger er avhengig av kroppens egen helingsrespons og ditt aktivitetsnivå.

Hvordan setter jeg opp time?

Du kan ringe 69 92 00 07 eller sette opp time hos vår Kiropraktor Emma Borgås via vår online booking: https://timebestilling.aspit.no/#/p4544/services/7/appointment

56 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page